top of page

Aktiviteter

 

TÄVLINGAR

Vid studenttävlingar tävlar man inte på egna utan på inlånade hästar. Flera ryttare rider samma häst och tävlingen går i omgångar med stegrande svårighetsgrad. För att föra det rättvist tävlar man i varje omgång bara mot den som rider på samma häst - bäst på varje häst går vidare till nästa omgång. Under tävlingen rids hästarna fram av framridningsryttare och du får se på. Sedan får varje ryttare rida fram hästen i fem minuter innan det är dags att tävla! Till tävlingarna sänds lag om tre personer och man tävlar både i lag och individuellt.

KLUBBMÄSTERSKAP

De olika studentryttarföreningar anordar egna klubbmästarskap i dressyr och hoppning. Beroende på föreningen anordas det en eller flera gånger om året.

LARScupDressyr
SVENSKT MÄSTERSKAP

Varje år anordnas ett Student-SM. Alla medlems-föreningar får skicka ett lag till tävlingen. Det utses en svenska mästare i dressyr, hoppning individuellt och i lag och lag kombinerat. Student-SM tävlingsreglemente hittar du här

 

16.jpg
SRNC

Runtom i världen anordnas studenttävlingar som samordnas av AIEC. Upplägget är det samma som på svenska tävlingar, med inlånade hästar och knock-out system. Sådana tävlingar pågår under en hel helg, torsdag till söndag, och innebär en rolig temafest och fin galamiddag.

WF.jpg

ANDRA AKTIVITETER

SAR handlar inte bara om att tävla. Det viktigaste för oss är att våra medlemmar har kul och träffar andra studenter med samma intresse. Därför organiserar våra medlemsföreningar olika aktiviteter för sina medlemmar. Det kan vara allt från uteritter under sommaren, en jakt under hösten, åka på tävlingar i närheten, temasittningar eller bal. Det är upp till din förening vad som kommer hända. Kontakta din förening och följ dem på Facebook, så vet du vad som kommer hända under terminen.

Tveka inte att höra av dig till din studentryttarförening om du har ett förslag på en aktivitet! 

andra aktiviteter med svenska akademiska ryttarförbundet
andra aktiviteter med svenska akademiska ryttarförbundet
Andra aktiviteter med svenska akademiska ryttarförbudnet
bottom of page