top of page

VÅRA MEDLEMSFÖRENINGAR

 

I dagsläget finns det sex studentryttarföreningar i SAR. Varje förening är i sin tur ansluten till en studieort eller ett specifikt universitet. Här hittar du en kort presentation av våra medlemsföreningar och deras kontaktuppgifter.

 

Pluggar du vid ett universitet som inte har en studentryttarförening? Tveka inte att höra av dig till oss! Vi kan hjälpa dig att ta steget och grunda en ny förening tillsammans med andra hästintresserade studenter.

OM GARS

"Poseidon på häst och sen lite fest, Oh my GARS”

Göteborgs Akademiska Ryttarsällskap bildades 2015 och är etablerat i Västra Götalandsregionen. Till oss välkomnas alla hästintresserade studenter oavsett studieinriktning eller tidigare hästkunskaper. Vår ambition är att berika såväl studentlivet som hästlivet och hos oss blir du en äkta plugghäst. 

GARS erbjuder ridlektioner tillsammans med våra samarbetsklubbar, prova-på-ridning samt tävlingar på såväl klubbnivå- som internationell, vilket innebär goda förutsättningar för personlig utveckling. Föreningen anordnar även i kombination med hästsporten ett utvidgat studentliv med sociala tillställningar och aktiviteter. Är du intresserad av att vara med, tveka inte att höra av dig. Vi ses i stallet!

OM LARK

Linköpings Akademiska Ridklubb är en förening vid Linköpings Universitet för alla hästintresserade studenter. Oavsett om du är elitryttare eller funderar på hur man ens klappar en häst så finns något för dig!

LARK grundades 1971 och är en aktiv förening, som varje år anordnar aktiviteter så som ridlektioner, prova-på ridning, islandshästturer, KM i både dressyr och hoppning på lånehästar samt fikakvällar. Vårt "hemmastall" är Ånestadstallet som drivs av Magnus Andersson Ridskola AB. Där sker de flesta av våra aktiviteter till häst.

OM LARS

Lunds Akademiska Ryttarsällskap är en ideell förening med uppgift att främja utövandet av ridsporten bland universitets- och högskolestuderande. Föreningen har funnits sedan 1959 och fortfarande samlas hästintresserade studenter för att upprätthålla sitt intresse under studietiden tillsammans med andra likasinnade. Sveriges Akademiska Idrottsförbund gav titeln "Årets studentidrottsförening 2015" till LARS. Föreningen anordnar många aktiviteter för sina medlemmar. Bara för att nämna några så har vi till exempel en egen ridgrupp på Lunds Civila Ryttaförening, vi medverkar i studentryttartävlingar i Sverige och utomlands, till exempel är LARS medarrangör för student-VM i ridsport 2016. Dessutom anordnar vi flera sittningar, baler och andra fester under året. 

OM SSEC

SSEC - Stockholm Student Equestrian Club är en ideell studentryttarförening som tillhör studentkåren vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, men riktar sig till alla studenter i Stockholmsområdet. SSEC grundades i december 2013 (hette då "Teknologer till Häst") och har sedan dess ökat kraftigt i antal medlemmar och blivit uppmärksammat i media. Vårt största mål är att ge dig möjligheten att kombinera studier vid högskola och ridsport/hästintresse, trots studentplånbok! Vi vill med föreningen stärka, främja och marknadsföra ridsport och hästintresse i Stockholm. Men även skapa ett nätverk för er fina studenter med detta härliga intresse! Vi erbjuder er olika typer av aktiviteter så som ridlektioner, turridningar, tävlingar, pubar och mycket mera.

 

Utvecklas, inspireras och ha kul med oss i SSEC!

OM ARKUM

Den just nu nordligaste studentryttarföreningen, ARKUM, ligger i Umeå. Vi har ett gott samarbete med Umeå Ryttarförening där vi har en egen ridgrupp för våra medlemmar varje vecka på torsdagar.

ARKUM var värd för Student-SM 2014 och vi höll då till på URF:s fina anläggning Hippologum. Vi brukar anordna minst en medlemskväll om året, och har från och med i år åtagit oss stalljour några helger per termin för att få mer stallhäng åt medlemmarna och mer pengar till föreningen. ARKUM brukar dessutom stå på välkomstmässan vid Umeå Universitet varje år för att fånga upp nya hästtokiga medlemmar.

OM UARK

Upsala Akademiska Ridklubb är föreningen för dig som är intresserad av hästar och som är, eller har varit, studerande eller anställd vid Uppsala Universitet eller SLU.

I höst anordnar vi aktiviteter som clear-round hoppning, klubbätvling i dressyr, prova-på ridning, en clinic med mera. Vi samarbetar med UVFK, Upplands- Västmanlands Fältrittklubb i Uppsala

 

OM JUSA

JUSA Equestrian Club finns till för alla studentryttare vid JU och välkomnar dig som har tidigare erfarenhet av ridning. En gång i veckan anordnas ridlektioner på Bankeryds Ridklubb.

bottom of page